Fondi i Bashkësisë Lokale Raincë!

Opinion.jpgMe datë 5 tetor 2018 Bashkësia Lokale (BL) e Raincës me shumicë votash ka themeluar fondin e BL Raincë. Ky fond ka organin mbikëqyrës dhe ka të definuar shumë vjetorë për individët privat prej 500.00 dinar dhe ata juridik 2000.00 dinar, raporton BL Raincë në faqen e saj zyrtare. Mbetet i pa...

Komente (0)
Zgjedhjet parlamentare në Kosovë me shumë risi!

b_540_440_16777215_00_images_Opinion.jpegFushata e zgjedhjeve parlamentare të Kosovës më 11 qershor 2017 ka sjellë deri sot këto 10 risi:

 

  1. Për herë të parë kemi koalicione të mëdha parazgjedhorePAN: PDK (Partia Demokratike e Kosovës), AAK (Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës), Nisma (Nisma për Kosovën) dhe disa Parti Politike të vogla...
Komente (0)
Me e zor nuk shkon: Bie më në fund koalicioni APN-PVD!

 

b_550_440_16777215_00_images_Opinion.jpegËshtë e ditur që çdo gjë që shkon me zor, „herë do kur do“ prishet. Apo ndryshe siç thuhet për çiftet: Martesa e shpejtë nuk zgjatë shumë. Në veçanti në dy shkrimet e mia të mëparshme për këtë temë kamë cekë marrëveshjen si maratonike, për vetëm dy ditë pas zgjedhjeve komunale.

 

Në këtë...

Komente (0)
Ju kujtohet Haxhi Sadria, shitësi i akulloreve me biçikletë?

b_500_400_16777215_00_https___s-media-cache-ak0.pinimg.com_736x_7f_07_85_7f07852034e2c6ff3769cf9f9979568d.jpegArdhja e Haxhi Sadrisë në fshat ishte sikur të vinin krushqit të dielave. Fëmijët gëzoheshin shumë dhe bërtitni me zë: “erdh Haxhi Sadrija”, “erdh Haxhi Sadrija”.

Haxhi Sadria vinte veçanërisht gjatë verës, kur në fshatrat e Preshevës mbretëronin temperatura të larta. Për fëmijët ardhja Haxhi...

Komente (0)
Pozita dhe opozita me zor në Preshevë!

20080619_1674310426_ssa54759.jpgNë një shkrim të mëhershëm kamë bërë një koment në lidhje me krijimin e shpejtë të koalicionit qeverisës mes PVD dhe APN. Atëherë e quajta si një koalicion të zorit, sepse heku qafe PDSH-ën për dy ditë - pa pritur e pa kujtuar. Gjatë periudhës së qeverisjes së tyre tash e disa muaj ka pas edhe...

Komente (2)