Si ta qepni vet një maskë kundër virusit Covid-19?

b_380_892_16777215_00_images__112231673_how_to_do_face_masks_medium_640_2x-nc 2jpeg

Nga nesër qeveria e Serbisë obligon të gjithë të mbajnë maskën në fytyre edhe në vendet e hapura, aty ku nuk mundet të mbahet distanca prej dy metra. Në vendet e mbyllura detyrohen të gjithë të mbajnë maskën në fytyrë dhe ndalohet grumbullimi i organizuar i më shumë se dhjet vetave.

Këtu keni ide se si të qepni një maskë me tekstile apo rroba, për të cilat nuk keni përdorim të mëtutjeshëm (shiko fotot se si të bëni një mask prej një T-Shirt)

Si ta përdorni maskës e fytyrës:

- Shmangni prekjen e syve, hundës ose gojës

- Futni maskën pas përdorimit në një qese plastike dhe pastroni duart me sapun.

- Maskat pas çdo përdorimi duhet ti lani në lavatriqe

Kujdes: Vetëm mbajtja e maskës nuk ju mbron nga virusi, por lani duart rregullisht dhe mbani distancën prej 2 metra.

(Burimi i informacionit dhe fotot huazuar nga bbc.com: https://www.bbc.com/news/uk-5260977)

Rainca.com, 16.07.2020