Burgu në ishullin Mamula do të shëndërrohet në hotel luksoz

Investitori Samih Sawiris pronar i firmës Orascom me seli në Zvicër ka në plan të shëndërroi burgun dikur të tmerrshëm në hotel luksoz për turist. Sipas ministrit të turizmit të Malit të zi, ai do të investoj diku 15 milion Euro dhe do të punësoj 200 veta.

b_659_441_16777215_00_http___filesnewsnetzch_bildlegende_181772_2210994_pic_970x641jpeg
Burgu famëkeq, i cili gjendet në ishullin Mamula të Malit të Zi dhe i cili gjat luftës së dyt botrore kishte 1500 të burgosur, ishte i njohur për mënyrat e ashpra të trajtimi të kundërshtarëve e nazifashistëve nga territoret e ish Jugosllavisë. Burgun e ndërtoi gjenerali i Austro-Hungarisë Lazar Mamula në shekullin 19.
b_659_448_16777215_00_http___saltandwaterrs_wp-content_uploads_2014_08_Mamula-island-1jpeg
(foto: saltanwater.rs & bazonline.ch)