Fondi i Bashkësisë Lokale Raincë!

Me datë 5 tetor 2018 Bashkësia Lokale (BL) e Raincës me shumicë votash ka themeluar fondin e BL Raincë. Ky fond ka organin mbikëqyrës dhe ka të definuar shumë vjetorë për individët privat prej 500.00 dinar dhe ata juridik 2000.00 dinar, raporton BL Raincë në faqen e saj zyrtare. Mbetet i pa...


Zgjedhjet parlamentare në Kosovë me shumë risi!

Fushata e zgjedhjeve parlamentare të Kosovës më 11 qershor 2017 ka sjellë deri sot këto 10 risi

  1. Për herë të parë kemi koalicione të mëdha parazgjedhore: PAN: PDK (Partia Demokratike e Kosovës), AAK (Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës), Nisma (Nisma për Kosovën) dhe disa Parti Politike të vogla...


Me e zor nuk shkon: Bie më në fund koalicioni APN-PVD!

Është e ditur që çdo gjë që shkon me zor, „herë do kur do“ prishet. Apo ndryshe siç thuhet për çiftet: Martesa e shpejtë nuk zgjatë shumë. Në veçanti në dy shkrimet e mia të mëparshme për këtë temë kamë cekë marrëveshjen si maratonike, për vetëm dy ditë pas zgjedhjeve komunale. 

Në këtë...


Ardhja e Haxhi Sadrisë në fshat ishte sikur të vinin krushqit të dielave. Fëmijët gëzoheshin shumë dhe bërtitni me zë: “erdh Haxhi Sadrija”, “erdh Haxhi Sadrija”.

Haxhi Sadria vinte veçanërisht gjatë verës, kur në fshatrat e Preshevës mbretëronin temperatura të larta. Për fëmijët ardhja Haxhi...


Në një shkrim të mëhershëm kamë bërë një koment në lidhje me krijimin e shpejtë të koalicionit qeverisës mes PVD dhe APN. Atëherë e quajta si një koalicion të zorit, sepse heku qafe PDSH-ën për dy ditë - pa pritur e pa kujtuar. Gjatë periudhës së qeverisjes së tyre tash e disa muaj ka pas edhe...

Rainca pjesë e turnirit Rogana 2023

Në artikullin e mëparshëm kemi njoftuar, se asnjë ekip nga Rainca nuk do të jetë pjesë e Turinirit Rogana 2023. Pas largimit të tri ekipeve nga turnirit, me krenari bëhet e ditur nga organizatorët edhe Rainca do jetë pjesë e këtij turniri.

Mehr erfahren