Faik Konica edhe sot aktual!

b_500_400_16777215_00_http___wwwshqipmediacom_portal_wp-content_uploads_2014_08_faik_konica_CBS_diellial_-600x514jpeg

"Shqipëria ka pasur edhe në kohërat e shkuara studentë. Po ata mësimin e tyre, të mbaruar a gjysmak, e vejin në shërbim të një guverne të huaj. Vendi i tyre nuk ish i lirë që t’i faljin djersën edhe trurin.

Sot puna ndryshoi. Kemi sot një Shqipëri më vete, nënë të të gjithë bijve të saj edhe njerkë t’asnjërit. Ajo do t’i presë me krahë të hapura djemtë e saj që kthehen në shtëpi nga shkolla, - po duhet dhe këta diç t’i shpien nënës nga kurbeti.

Nuk është mjaft, nuk është gjë ...prej gjëje, o studentë në i shpufshi Shqipërisë një dipllomë vetëm. Duhet t’i shpini edhe një mendim. Dhe ay mendim duhet të jetë aq’ i fuqishmë sa t’i shërojë trupin nga çdo sëmundje dhe t’i japë Zonjës së brengosur shëndetin dhe forcën për të qeverisur shtëpinë si nikoqire." (rrjetin social fb, Faik Konica, 1922)