Në Univerzitetin e Birmingham-it gjendet Kurani i vjetër 1370 vjet

b_500_400_16777215_00_https___staticindependentcouk_s3fs-public_styles_story_medium_public_thumbnails_image_2015_07_22_08_koran-edit_0jpeg

Në Univerzitetin e Birmingham-it të Anglisë është gjetur vitin e kaluar një kopje e vjetër e Kuranit 1370 vjet, i cili supozohet të i ketë taku njeriut të parë i cili pranoi Kuranin Abu Bakr. Abu Bakr ishte njeriu më i afër i Profetit Mohammed as, si dhe Kalifi i pare mysliman.

 

Ky zbulim llogaritet një ndër zbulimet më të rëndësishme për islamin në 100 vitet e fundit. Shkencëtarët mendojnë se përmbajtja e këtij dokumenti të vjetër do të sjell risi të reja mbi islamin.

 

(Këtë lajmë ka raportuar gazeta prestigjioze angleze Independent nga John Hall më 23. Dhjetorë 2015)