Xhamia e parë në Evropë e drejtuar nga dy femra

b_400_480_16777215_00_https___uploadwikimediaorg_wikipedia_commons_5_53_Copenhagen_Collagejpeg

Në Kopenhagen të Danimarkës hapet Xhamia e par për gra e drejtuar nga dy femra. Për herë të parë në Evropë është falur dita e Xhumasë (me 26.08.16) nga një femër Imame Saliha Marie Fetteh, kurse ezani është thirrur nga Sherin Khankan një imame tjetër.

 

Kjo lëvizje e grave ekziston qysh nga shekulli 19 në Kinë dhe Afrikën e Jugut. Në vitin 1995 hapet një xhami e tillë për herë të parë në Los Angeles, SHBA, ka shkruar thegardian.com. (foto:wikipedia.org)

 

Rainca.com, 27.08.2016

Shikoni videon në YouTube